Sfaturi utile

5 beneficii ale argilei

În căutarea acelui ceva special care să îți asigure „tinerețea fără de bătrânețe și viața fără de moarte”, argila verde este de departe unul dintre aliații de bază în rândul cosmeticelor naturale. Încă din cele mai vechi timpuri, egiptenii foloseau argila la mumificare, fiind cunoscută de pe atunci datorită acțiunii sale antiseptice. Argila captează, drenează, apoi elimină impuritățile din țesuturi, sânge sau limfă. Această substanță este dotată cu ceea ce numim „inteligența naturii”, deoarece în cazul unei răni sau leziuni, elimină țesuturile bolnave și distruge germenii periculoși, fără să atingă sau să distrugă celule sănătoase. Se poate administra atât pe cale internă, cât și pe cale externă. 

Cum și cât de ușor poți prepara argila, chiar la tine acasă, îți spunem noi:

1.    Argila tratează alergiile și acneea

Datorită proprietăților sale antiseptice, argila este de mare folos în lupta împotriva acneei. Poate fi utilizată pe orice tip de ten, deoarece nu prezintă efecte secundare și nici contraindicații. Aceasta oferă luminozitate pielii, îmbunătățește echilibrul acesteia și o tonifică, având o acțiune puternic anti-inflamatoare, depurificând tenul cu probleme de acnee, pete și coșuri, datorită efectului regulator puternic al nivelului de sebum pentru tenul gras. Cel mai simplu este să o folosești în combinație cu apă, fără a o lăsa să se usuce foarte mult după ce a fost aplicată pe ten. La sfârșit se curăță tenul cu apă călduță și se șterge cu un prosop uscat.

2.    Micoza

Micozele apar drept urmare a ciupercile care se dezvoltă într-un mediu cald și umed. De obicei, ele apar la nivelul picioarelor. Pentru a scăpa de prezența lor, se aplică cataplasme groase, la temperatura camerei, direct pe unghia afectată. Cataplasma trebuie să fie aplicată de jur împrejurul degetului. Durata de aplicare este până la uscarea cataplasmei. După îndepărtarea acesteia, se spală zona cu apă călduță, fără săpun.

3.    Gastrita

Putem ameliora durerile provocate de gastrită prin tratamente ce conțin argilă, datorită proprietăților sale cicatrizante și reconstructive. Argila formează în stomac un fel de peliculă protectoare, calmând durerile și ajutând astfel la refacerea mucoasei stomacului. Se bea un pahar cu apă amestecată cu o linguriță de argilă. Cura internă se recomandă să se ţină între 10 şi 20 de zile.

4.    Kilogramele în plus

Este un medicament potrivit în prevenirea și tratarea ulcerului, deoarece are puterea de a normaliza metabolismul  şi nu în ultimul rând este un excelent detoxifiant. Se pun în 200 ml de apă o singură linguriţă de argilă, ce se lasă să se dizolve peste noapte. Dimineaţa, se bea pe stomacul gol.

5.    Căderea părului

Datorită substanțelor pe care le conține, argila va avea grijă de sănătatea firului de păr, făcându-l din ce în ce mai rezistent. Se toarnă într-un recipient aproximativ 50 ml de apă minerală. Adaugăm o linguriță de miere și o linguriță de ulei de măsline extravirgin, după care amestecăm adăugând argila verde peste ele, cu ajutorul unei linguri de lemn, până obținem o pastă omogenă. Masca se aplică pe părul umed, lasând-o să acționeze timp de 10 minute. La final clătim părul cu apă caldă.