Produse BIO

Cafeaua verde și pierderea în greutate

Probabil sunteți familiarizați cu nesfârșita dezbatere cu privire la efectele consumului de cafea. Ce e drept, cafeina a avut mereu o reputație negativă ca fiind nesănătoasă, aceasta resfrâgându-se și asupra cafelei. Cu toate acestea, rezultatele studiilor recente realizate în această direcție sugerează faptul că reputația negativă a cafelei este doar pe jumătate adevărată.

Boabele pure de cafea verde și-au construit rapid reputația de produse bio eficiente pentru reducerea greutății corporale. Adiacent acestui beneficiu, cafeaua verde îndeplinește și alte scopuri favorabile pentru organism.

Este cana ta zilnică de cafea sănătoasă?

Depinde. Cantitatea consumată poate afecta absorbția anumitor minerale precum K, Mg, Mn, Cr și a substanțelor antioxidante. Procesul îndelungat de prăjire a boabelor de cafea reduce semnificativ conținutul lor anti-oxidant.

Dacă te vei rezuma la o singură ceașcă de cafea pe zi (accentuăm ideea de ceașcă, nu de cană imensă), probabil ești în siguranță. În momentul în care vei începe să consumi mai mult de o ceașcă în fiecare zi, nu este benefic pentru organism, deoarece acest obicei tinde să cauzeze aciditate ridicată și poate determina drenarea glandelor suprarenale.

Până la urmă, ce au boabele de cafea verde atât de special?

Cafeaua pe care noi o consumăm zi de zi este prăjită la 475 grade F, ceea ce produce modificarea culorii, aromei, gustului și a întregilor proprietăți, în timp ce cafeaua verde este, de cele mai multe ori, consumată în forma sa pură, sub formă de capsule.

Cafeaua prăjită poate cauza anxietate și probleme ale tensiunii arteriale și poate cauza sau agrava anormalitățile ritmului cardiac. Dar, cel mai grav aspect pe care cafeaua prăjită îl cauzează este eliminarea Acidului Chlorogenic (răspunzător de reducerea greutății corporale), ce reprezintă cea mai importantă componentă a boabelor verzi.

Acidul Chlorogenic determină arderea glucozei și a grăsimilor și încetinește eliberarea zahărului în sânge. Iar, în absența zahărului în vasele de sânge, grăsimea nu se poate forma.

4 Avantaje ale extractului de cafea verde:

  1. Reducerea greutății. Boabele de cafea verde și-au câștigat popularitatea datorită proprietăților uimitoare de a reduce greutatea corporală. Un studiu realizat pe 16 tineri adulți obezi cărora li s-au administrat diferite tipuri de cafea verde, au condus la o medie de 17,5 kg pierdute și aproximativ 16% grăsimi în 22 săptămâni. În cadrul studiului, mai mult de 35% dintre participanți au pierdut 5% din greutatea corporală.
  2. Menține cantitatea redusă a zahărului în sânge. În anumite cazuri poate reduce cantitatea zahărului din sânge, fapt ce previne apariția Diabetului de tip II. Un al doilea studiu, realizat în cadrul Universității din Illinois, a demonstrat faptul că 5 persoane din afara grupului nu au prezentat diabet zaharat după administrarea boabelor de cafea verde. Cercetătorii sunt de părere că acest rezultat se datorează proprietății cafelei verzi de a facilita arderea grăsimilor, în timp ce reduce nivelul de glucoză.
  3. Reducerea tensiunii arteriale. Numeroase studii au demonstrat faptul că extractul de cafea verde este eficient în reducerea tensiunii arteriale. În cadul unui alt studiu aplicat pe 17 pacienți hipoglicemici, cărora li s-a administrat 800 mg extract de cafea verde, a ilustrat faptul că 13 dintre aceștia au prezentat tensiune artierială scăzută.
  4. Un puternic antioxidant. În momentul în care componentele cafelei verzi au fost evaluate, s-au identificat proprietăți antioxidante puternice. Acidul Chlorogenic este răsăunzător pentru o bună parte a acestora. Dacă o persoană consumă 400 mg de cafea verde, le este asigurat 50% din necesarul mediu zilnic de antioxidanți.

Ce aspecte trebuie avute în vedere în administrarea extractului de cafea verde?

Doza recomandată de extract decafea verde este de 800 mg de 2 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Ce trebuie să rețineți este faptul că Boabele de Cafea Verdenu sunt un produs miraculos, ci reprezintă doar un boost pentru eforturile tale de a reduce greutatea corporală. Rezultatele vor varia în funcție de dietă și de programul sportiv efectuat.

Sursă: draxe.com